Nu Even Niet / Nu Even Wel

Nu even niet
Vier mannen, allen veertigers, komen al twintig jaar lang, sinds hun studententijd, eens per maand naar hetzelfde restaurant om daar met elkaar te eten. Melancholie is ze niet vreemd. Trouw houden ze zich aan een niet uitgesproken afspraak: ze bevinden zich in de ‘zeurvrije zone’.

Ze praten over seks, over vriendschap en halen herinneringen op. Hun vrouwen (dingesen) begrijpen dat niet. Toch blijkt gaandeweg het stuk dat niet alles rozengeur en maneschijn is, hun levenslange onverwoestbare vriendschappen hebben ook minder leuke kanten.

Ik heb een boot gekocht. Voor vier personen. Vijf kan absoluut niet.

Nu even wel
Waar de mannen het hebben over vroeger, zitten de vrouwen helemaal in het nu. En is er een groot probleem wat opgelost moet worden. Een van de vrouwen is de weduwe van de man die in ‘Nu even niet’ is doodgegaan; ze is erachter gekomen dat haar man de laatste twee jaar van zijn leven een minnares had en wil haar ontmoeten in het restaurant waar haar man zijn vrienden iedere maand ontmoette.

De vrouwen hebben het over dezelfde zaken als de mannen, maar de sfeer is radicaal anders. Oude wonden worden opengekrabd, nieuwe toegebracht. Vrouwen hebben blijkbaar andere stilzwijgende afspraken dan mannen. Ze gaan door tot elk conflict beslecht is en de onderste steen boven komt.

Rolverdeling:
Michiel (Martin Koster)
Joris (Jos Schrever)
Arie (Aris Bras)
Har (Chris Veldt)
Lia (Corrie van Nieuwkerk)
Carolien (Inge van de Kamp)
Heleen (Margot Verhagen)
Marieke (Christa Schiebroek)